Natriumlaurylsulfaat

Natriumlaurylsulfaat is een zogenaamde ‘oppervlakteactieve stof’. Dit betekent dat het de oppervlaktespanning tussen ingrediënten verlaagt en daarom wordt het gebruikt als schuimmiddel.
Natriumlaurylsulfaat, algemeen bekend als SLS, is een chemische stof die in allerlei cosmetica wordt gebruikt. Je vindt het waarschijnlijk in zaken als tandpasta, body wash, zeep en wasmiddelen. Het rijke, schuimige schuim dat deze producten produceren is te danken aan SLS, het onderdeel waar de meesten van ons het meest van genieten als we ons gezicht, lichaam en haar wassen!
Er is veel slechte pers geweest over SLS, en hoewel er veel tests en experimenten zijn geweest, is er geen solide bewijs dat bevestigt of ontkent dat SLS een reden tot zorg is.
We zijn ook blij om te kunnen zeggen dat de door ons geleverde SLS RSPO-gecertificeerd is.